Dominic Dirkse Design is in 2020 opgericht door ingenieur en architect Dominic Dirkse, na ruim dertien jaar ontwerp ervaring te hebben opgedaan bij verschillende gerenommeerde architectenbureaus.

 

Het designlabel vertegenwoordigt een ontwerpstijl waarbij de architectuur van de fabrieksindustrie uit 1900 de basis vormt. Vanaf het begin van zijn loopbaan in 2007 heeft Dominic Dirkse veel gewerkt aan de transformatie van fabrieksgebouwen uit deze tijd. Het viel hem op dat deze gebouwen, met 'oer-Hollandse' bakstenen gevels, zelfs 100 jaar later nog steeds functioneel waren en eenvoudig te transformeren naar een andere functie. Mede daardoor heeft deze architectuurstijl zijn ontwerpen beïnvloed vanaf het eerste moment.  Duurzaamheid begint bij flexibiliteit!

 

Rechte lijnen, ritmiek en symmetrie houden de ontwerpen overzichtelijk, eenvoudig en flexibel. Contrast in materiaal, kleur, diepte en schaal brengen de juiste dynamiek. Daarnaast zorgen staal, glas en steenachtige producten voor een industrieel en robuust uiterlijk maar zorgen hout en pastelkleuren voor een warmer geheel. Je zou het dus 'warm industrial' kunnen noemen.

 

Mocht deze stijl je aanspreken, heb je vragen over de projecten of zou je eens willen sparren over onze ontwerpuitgangspunten of werkwijze?  Neem dan gerust contact op via info@dominicdirkse.com of bel naar +316 52 59 46 38.  Als architectenbureau werken we door het gehele land, met name in de regio Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen. We zijn erg bekend met deze omgeving en dit heeft als voordeel dat we door onze ervaring snel inzicht hebben in de haalbaarheid van projecten die zich in dit gebied bevinden. 

 

Ons team bestaat uit een combinatie van bouwkundig tekenaars (2D &3D), een bouwbesluittoetser en een interieur- en landschapsontwerper, waardoor we de projecten van schetsontwerp tot en met de uitvoeringsfase kunnen ondersteunen.