Dominic Dirkse Design is opgericht door ingenieur en architect Dominic Dirkse van den Heuvel, na ruim vijftien jaar werkervaring te hebben opgedaan bij verschillende gerenommeerde architectenbureaus.

 

Het designlabel vertegenwoordigt een ontwerpstijl waarbij de architectuur van de fabrieksindustrie uit de periode rond 1900 de basis heeft gevormd. Vanaf het begin van zijn loopbaan in 2007 heeft Dominic veel gewerkt aan de transformatie van fabrieksgebouwen uit deze tijd. Het fascineerde hem dat deze bouwwerken 100 jaar later nog steeds bruikbaar waren en hedendaags vrij eenvoudig te transformeren zijn naar diverse andere gebruiksfuncties. Mede daardoor heeft deze architectuurstijl zijn ontwerpen beïnvloed vanaf het eerste moment.  Duurzaamheid begint bij flexibiliteit!

 

Rechte lijnen, ritmiek en symmetrie houden de ontwerpen overzichtelijk, eenvoudig en flexibel. Contrast in materiaal, kleur, diepte en schaal brengen de juiste dynamiek. Daarnaast zorgen metaal, glas, beton en keramische producten voor een industrieel en robuust uiterlijk maar zorgen accenten van hout en neutrale, natuurlijke kleuren voor een warmer geheel. Je zou het dus 'warm industrial' kunnen noemen.

 

Mocht deze stijl je aanspreken, heb je vragen over de projecten of zou je eens willen sparren over onze ontwerpuitgangspunten of werkwijze?  Neem dan gerust contact op via info@dominicdirkse.com of bel naar +316 52 59 46 38.  wij werken met ons architectenbureau vanuit twee locaties door het gehele land, maar veelal in de regio Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen. We zijn erg bekend met deze omgeving en dit heeft als voordeel dat we door onze ervaring snel inzicht hebben in de haalbaarheid van projecten die zich in dit gebied bevinden. 

 

Ons team bestaat uit een combinatie van architecten, bouwkundig ingenieurs en een interieurontwerper. Daarnaast werken met vaste partners op het gebied van monumenten- en constructieadvies, bouwbesluittoetsing, energietransitie, landschapsontwerp, interieurbouw, installatietechniek en uitvoering. Hierdoor kunnen we de projecten vanaf het schetsontwerp tot en met de uitvoeringsfase in het geheel voor u begeleiden.