Welkom op mijn portfolio website. Al geruime tijd wordt er in mijn omgeving veel naar mijn ontwerpstijl gevraagd. Deze vraag vond ik in het begin van mijn carrière lastig te beantwoorden omdat ik nog de ervaring miste om mijn stijl helder af te kaderen. Daarnaast maak je uiteindelijk een ontwerp voor je opdrachtgever en niet voor jezelf. Toch heb je als architect een eigen voorkeur en ga je dit langzamerhand terug zien in je uitgevoerde projecten.

 

Nu, na ruim dertien jaar ontwerp ervaring opgedaan te hebben bij verschillende gerenommeerde architectenbureaus kan ik eindelijk met overtuiging zeggen dat mijn ontwerpstijl afleesbaar is. Rechte lijnen, ritmiek en symmetrie houden de ontwerpen overzichtelijk, eenvoudig en flexibel. Contrast in materiaal, kleur, diepte en schaal brengen de juiste dynamiek. Daarnaast zorgen staal, glas en steenachtige producten voor een industrieel en robuust uiterlijk maar zorgen hout en pastelkleuren voor een warmer geheel. Je zou het 'warm industrial' kunnen noemen.

 

Hiermee is volgens mij de vraag naar mijn ontwerpstijl beantwoord. Op deze website is een selectie gemaakt uit de ruim 250 projecten waaraan ik heb gewerkt, die het beste mijn architectuurstijl definiëren. 

 

Mocht deze stijl je aanspreken, heb je vragen over de projecten of zou je eens willen sparren over mijn ontwerpuitgangspunten of werkwijze?  Neem dan gerust contact op met me via info@dominicdirkse.com of bel naar +316 52 59 46 38.  Ik ben als architect met name werkzaam in de regio Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen en heb ook veel ontwerpen gerealiseerd in de omliggende gemeenten. Dit heeft als voordeel dat ik snel inzicht heb in de mogelijke haalbaarheid van plannen die zich in dit gebied bevinden. 

 

Tenslotte wil ik Hurenkamp Architecten & Adviseurs, Harmonische Architectuur en Statt Architecten bedanken. Zij hebben mij de kans gegeven om deze stijl te ontwikkelen en ondersteunen mij met de uitwerking van diverse plannen. 


Tevens gaat mijn dank uit naar Jan van Dalen fotografie, Lot Louisa en Unique view media voor de bijdrage die zij hebben geleverd aan de totstandkoming van deze website.